Jachthaven Wetterwille

Loosdrecht Blauwe Vlag TYHA ICOMIA TransEurope Marinas Hiswa

nl | en

Fijne Feestdagen


Wij wensen u een Vrolijk Kerstfeest en een Voortvarend Nieuwjaar.

Ons havenkantoor zal gesloten zijn van 25 december tot en met 1 januari. Tot in 2023!

Het team van Jachthaven Wetterwille


16 december 2022

Winterstalling


De zomer is nog niet voorbij, maar toch denken we vast aan een goede winterverzorging voor uw boot. Graag uw aandacht voor volgende punten:

- Wij vragen u om een afspraak te maken voor het kranen en de boot zelf naar de kraan te varen.
- Kraanafspraken zijn steeds onder voorbehoud van weersomstandigheden en technische planning.
- Voor binnenstalling dient begin oktober een kraanafspraak gemaakt te worden.
- Voor buitenstalling geldt: laat uit = vroeg in.
- Bij alle winterstallingen dient uw schip casco verzekerd te zijn.
- Accu’s, losse brandstoftanks en gasflessen dienen uit het schip verwijderd te zijn. De benzinetank dient leeg te zijn.
- Voor stalling van mast, BBM of accu alsook door ons uit te voeren werkzaamheden, gelieve contact op te nemen met het havenkantoor.
- Eigen werkzaamheden kunnen enkel buiten uitgevoerd worden na overleg met het havenkantoor en met inachtneming van de milieuvoorschriften. Bij inhuur van derden dienen deze zich eerst op het havenkantoor te melden en ons havenreglement te ondertekenen. Klusafval dient mee naar huis genomen te worden.
- Winterklanten dienen de boot uiterlijk op 7 april 2023 weer op te halen. Zo niet worden er extra kosten berekend.
- Indien u geen gebruik maakt van de winterstalling vragen wij u de boot op te halen in de loop van oktober en af te melden. De boot takelen kan na afspraak aan de geldende tarieven.

Wij wensen u nog een mooie nazomer toe!

Het team van Jachthaven Wetterwille


29 augustus 2022

Parkeren bij Jachthaven Wetterwille

Regelmatig krijgen wij vragen over de parkeerapp Kuario. Om u nog beter van dienst te zijn, lijsten wij graag de meest voorkomende problemen op:

- Slechte connectie: de app is verbonden met het internet en werkt het best via mobiele data (4g of 5g). Indien u automatisch verbinding maakt met het netwerk van de jachthaven kan het helpen om de wifi tijdelijk uit te zetten op uw telefoon bij het scannen aan de slagboom.
- App blijft laden: de app werkt niet tijdens het bellen of tijdens het gebruik van een andere app. Als u tegelijk handsfree belt uit de auto en de slagboom wil openen, blijft de app laden. Graag even inleggen en vervolgens opnieuw scannen.
- App blijft laden, ook als u niet belt: probeer de app te sluiten en opnieuw te openen. Doet hij het nog steeds niet, bel dan aan en kom nadien met uw telefoon langs het havenkantoor.
- Opnieuw inloggen: na een update dient u soms opnieuw in te loggen. Doe dit steeds met het e-mailadres dat bij ons bekend is en het door u gekozen wachtwoord. Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op de link om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Tip: onthoud dit goed want u zal het na elke update nodig hebben.
- App vraagt om geld op te laden: geld opladen is als ligplaatshouder nooit nodig. Vraagt de app dit toch, controleer dan of u bent ingelogd met het bij ons bekende e-mailadres. Dit doet u door bovenaan rechts op het tandwieltje te klikken voor instellingen. Bent u met een ander e-mail ingelogd, log dan uit (klik op account en vervolgens uitloggen) en opnieuw in met het juiste e-mailadres. Bent u ingelogd met het juiste e-mailadres en vraagt de app toch om een bedrag op te laden, kom dan met uw telefoon langs het havenkantoor.
- Pincode: als u een pincode heeft ingesteld en deze wil uitschakelen om tijd bij de slagboom te besparen, klik dan op het tandwieltje voor instellingen, vervolgens op beveiliging en op pincode. U zal de door u gekozen pincode nog één keer moeten ingeven om deze uit te zetten.

Wij wijzen u er graag op dat er slechts één auto per ligplaats toegelaten is op het terrein. Krijgt u bezoekers, dan kunnen zij tegen betaling van € 8 per dag parkeren bij het havenkantoor. Klanten die zonder toestemming meer dan één auto parkeren zullen hierop aangesproken worden.

Heeft u nog vragen over de app, dan helpen wij u graag verder op het havenkantoor. Bedankt voor uw medewerking!

Het team van Jachthaven Wetterwille


28 juni 2022

Werkzaamheden loopsteiger

In januari gaan de geplande werkzaamheden aan de loopsteiger Wetterwille van start. Deze zullen in verschillende fases verlopen om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken voor bewoners en ligplaatshouders:

- Fase 1: vanaf het terras van Brasserie Wetterwille tot aan de hoek van de loods. Tijdens deze fase dient er omgelopen worden langs de straatkant om van Interboat naar Wetterwille te gaan en omgekeerd.
- Fase 2: de eerste twee woonarken. Tijdens deze fase is er toegang tot de loopsteiger via het bruggetje aan de zwenkkraan.
- Fase 3: de laatste twee woonarken. Tijdens deze fase is er toegang tot de loopsteiger via vlonders of vlotten.

Elke fase zal enkele weken duren (afhankelijk van het weer) en we verwachten op 20 januari te starten. De werkzaamheden zullen voor aanvang van het zomerseizoen zijn afgerond. Wij danken u alvast voor de medewerking en bij vragen blijven wij steeds bereikbaar.

Het team van Jachthaven Wetterwille


18 januari 2022

Het seizoen gaat weer van start

Na een winter vol schaatsplezier kijken wij uit naar het nieuwe vaarseizoen. Afspraken voor het kranen kunnen minimaal 1 dag op voorhand per e-mail of telefoon gemaakt worden. Winterklanten en klanten die in de onverwarmde loods staan, worden gevraagd om voor 1 april de boot op te halen.

Natuurlijk zijn de coronamaatregelen nog steeds van kracht dus zetten wij ze graag nog eens voor u op een rij: · In het havenkantoor en gebouwen zijn slechts twee personen tegelijk toegestaan en zijn mondkapjes verplicht. · Zowel op onze terreinen en steigers als op het water vragen wij u om voldoende afstand te houden en samenscholing te vermijden.

Bedankt voor uw medewerking en tot op de haven!

Het team van Jachthaven Wetterwille


22 maart 2021

Fijne feestdagen!


Het team van Jachthaven Wetterwille wenst u een Vrolijke Kerst en een Voortvarend 2021! Het havenkantoor zal gesloten zijn van 25 december tot 2 januari. Wij zien u graag weer in het nieuwe jaar.


10 december 2020

Update maatregelen i.v.m. COVID-19

Wij vragen al onze klanten om in lijn met de overheidsvoorschriften een afstand van 1,5 m te bewaren en een mondkapje te dragen wanneer deze afstand niet gerespecteerd kan worden. Op het havenkantoor zijn mondkapjes momenteel verplicht. In de douchegebouwen en het kantoor zijn max. 2 personen tegelijk toegelaten. Kranen kan enkel na afspraak en wij herinneren onze ligplaatshouders er graag aan dat de oude parkeersleutels voor 1 november dienen te worden ingeleverd. Na deze datum kan de borg niet meer worden uitbetaald.

Onze restaurants zijn tijdelijk gesloten, maar bieden heerlijke take-out aan. Voor meer informatie, zie de Facebook-pagina van Brasserie Wetterwille en de website van Restaurant Anderz.

Het team van Jachthaven Wetterwille


22 oktober 2020

Klaar voor het najaar


Nu de herfst officieel begonnen is, blikken we bij Jachthaven Wetterwille terug op een uitzonderlijk druk seizoen. De coronacrisis legde internationale reizen stil en zorgde ervoor dat we massaal genoten van vakantie in eigen land. We verwelkomden vaste klanten en nieuwe ligplaatshouders in de haven en deden samen met u ons uiterste best om de veiligheidsvoorschriften strikt te volgen zodat iedereen met een gerust hart van het water genieten kon. Ook nu nog vragen we u rekening te houden met de geldende maatregelen. Zo blijft de toegang tot havenkantoor en douchegebouwen beperkt tot twee personen.

Restaurant Anderz en de vernieuwde Brasserie Wetterwille verwenden ons eerst met heerlijke take-out en heten ons sinds juni opnieuw welkom. De restaurants blijven natuurlijk ook de komende maanden dé place-to-be voor een gezellige middag of avond.

Wij wensen u nog een mooi einde van het vaarseizoen en denken samen met u alvast aan een goede winterstalling. Afspraken voor het kranen kunnen telefonisch of per e-mail gemaakt worden. Vergeet ook zeker niet uw parkeersleutel in te leveren. Het oude systeem zal in november buiten werking treden.

Tot op de haven!

Het team van Jachthaven Wetterwille


22 september 2020

Update maatregelen i.v.m. COVID-19

Sinds 1 juli zijn al onze faciliteiten weer geopend. Wij vragen u om in lijn met de overheidsvoorschriften een afstand van 1,5 m te bewaren en regelmatig uw handen te wassen. In de douchegebouwen en het havenkantoor zijn max. 2 personen tegelijk toegelaten. Gezien de grote drukte nemen wij enkel passanten aan na reservering. Parkeren is gratis voor ligplaatshouders, bezoekers en huurders dienen zich te melden aan de slagboom bij het havenkantoor en kunnen parkeren tegen betaling van € 6 per dag. De oude parkeersleutels zullen binnenkort niet meer werken. Wij vragen u dan ook deze zo snel mogelijk in te wisselen op het havenkantoor. Wij danken u voor uw medewerking en wensen u veel vaarplezier!

Het team van Jachthaven Wetterwille


1 juli 2020

Update maatregelen i.v.m. COVID-19

Nu juni is aangebroken brengen wij u graag op de hoogte van de huidige situatie in de haven. Brasserie Wetterwille, Restaurant Anderz en kapper Bert zijn opnieuw geopend, maar uiteraard blijven daar en elders in de jachthaven de social distancing-regels gelden. Wij vragen u dan ook om 1,5 m afstand houden en nog steeds regelmatig de handen te wassen. Zowel aan het havenkantoor als aan de achterkant van het douchegebouw aan Interboat-zijde vindt u een kraantje.

Openingsuren

Gedurende de maand juni zijn wij van maandag tot en met zondag geopend van 8u30 tot 17u.

Bootverhuur

Het huren van een Polyvalk zonder motor (enkel hele dagen) of loungeponton (per uur) is na online reservatie mogelijk. Er mag opnieuw gevaren worden met meerdere mensen uit verschillende gezinnen.

Containers

De containers in de jachthaven zijn weer geopend. Wij vragen u uitdrukkelijk om huishoudelijk afval te scheiden in PMD, groen afval, papier/karton, glas en rest. Op geen enkele andere plaats mag afval achtergelaten worden, op straf van boete.

Parkeren

Ons nieuwe parkeersysteem is geïnstalleerd en werkt voortaan via QR-code. Hierover kregen onze ligplaatshouders reeds een aparte e-mail. Oude parkeersleutels kunnen worden ingeleverd op het havenkantoor. Indien u nog vragen heeft, kunt u bereiken via telefoon of e-mail. Vanaf 11 juni wordt parkeren betalend voor niet-ligplaatshouders. Hierover krijgt u volgende week een aparte e-mail met informatie en bijkomende instructies.

Douches en toiletten

Onze douches en toiletten blijven gesloten tot 1 juli. In tussentijd kan het urinoir achter het douchegebouw aan de Interboat-zijde gebruikt worden net als het buitentoilet en waterkraantje. Verder vragen wij u om uw eigen voorzieningen te treffen. Indien u een toilet aan boord van uw boot heeft, wordt u verzocht gebruik te maken van de vuilwaterpomp bij het havenkantoor om uw waste tank te legen. Deze is gratis en werkt via zelfbediening.

Wij wensen u veel vaarplezier!

Het team van Jachthaven Wetterwille


4 juni 2020

Update maatregelen i.v.m. COVID-19

Nu mei is aangebroken brengen wij u graag op de hoogte van de huidige situatie in de haven. Onze Blauwe Vlag en Groene Wimpel liggen weer klaar om gehesen te worden, maar hier volgt eerst een update over de voorzorgsmaatregelen m.b.t. het coronavirus. De belangrijkste regels blijven: 1. Regelmatig de handen wassen. Zowel aan het havenkantoor als aan de achterkant van het douchegebouw aan Interboat-zijde vindt u een kraantje. 2. Afstand houden. Dit geldt zowel op onze terreinen en steigers als in de boot en op het water.

Net als premier Rutte stelden ook wij een routekaart op voor de jachthaven. Hieronder sommen we alle maatregelen nog even duidelijk op en uiteraard blijven wij beschikbaar via e-mail of telefoon in geval van verdere vragen.

Openingsuren

Gedurende de maand mei zijn wij van maandag tot en met zondag geopend van 8u30 tot 17u.

Kantoor

Het kantoor is bemand, maar wij vragen u om niet binnen te komen. Er kan gecommuniceerd worden via een rooster in het raam. Verder zijn wij natuurlijk telefonisch en via e-mail bereikbaar.

Bootverhuur

Het huren van een Polyvalk zonder motor (enkel hele dagen) of loungeponton (per uur) is na online reservatie mogelijk. Assistentie door ons havenpersoneel is niet mogelijk.

Containers

Vanaf 9 mei zullen wij de containers bij het havenkantoor weer openstellen, maar enkel voor strikt gescheiden huishoudelijk afval: PMD, groen afval, papier/karton en glas. Gelieve uw afval te scheiden en op deze manier te sorteren. Op geen enkele andere plaats mag afval achtergelaten worden, op straf van boete.

Kapper

Kapper Bert zal vanaf dinsdag 12 mei de deur weer openen met inachtneming van strikte maatregelen. Een afspraak maken kan via 06-22142121.

Parkeren

Op 20 mei zal ons vernieuwde toegangssysteem voor de slagbomen geïnstalleerd worden. Hierover volgt na deze datum een aparte e-mail met gebruiksaanwijzing.

Restaurants

Zoals we tijdens de toespraak van premier Rutte konden horen, mogen restaurants weer beperkt openen vanaf 1 juni. In tussentijd kunt u bij Restaurant Anderz terecht voor heerlijke take-out. Bestellen kan via 035-5824087 en het menu vindt u op de website. Bij Brasserie Wetterwille kunt u van dinsdag tot en met zondag overdag terecht voor koffie en broodjes om mee te nemen en ’s avonds voor een Indonesische rijsttafel en meer! Bestellen kan via 035-2055017 en het menu vindt u op Facebook.

Douches en toiletten

Eveneens volgens de toespraak van de premier zullen onze douchegebouwen vanaf 1 juli de deuren weer mogen openen. In tussentijd kan het urinoir achter het douchegebouw aan de Interboat-zijde gebruikt worden net als het waterkraantje. Wij zijn bezig met de installatie van een buitentoilet voor noodgevallen. Verder vragen wij u om uw eigen voorzieningen te treffen. Indien u een toilet aan boord van uw boot heeft, wordt u verzocht gebruik te maken van de vuilwaterpomp bij het havenkantoor om uw waste tank te legen. Deze is gratis en werkt via zelfbediening.

Wij willen iedereen die zich samen met ons heeft ingezet om de maatregelen te respecteren alvast bedanken en vragen aan al onze ligplaatshouders en bezoekers om vol te houden. Wij wensen u zeker in deze tijden veel vaarplezier!

Het team van Jachthaven Wetterwille


8 mei 2020

Update maatregelen i.v.m. COVID-19

Bij Jachthaven Wetterwille doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat onze jachthaven open kan blijven in deze moeilijke tijden. Daarom vragen wij u om onderstaande verscherpte voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, die in lijn zijn met de noodverordening voor de veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek.

De belangrijkste verandering is dat sinds afgelopen weekend alle sanitaire voorzieningen in de jachthaven gesloten zijn. Het verbod op het openhouden van gemeenschappelijke douches en toiletten werd ons van hoger hand opgelegd door de voorzitter van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek en maakt deel uit van de noodverordening voor deze regio, die u kunt nalezen op www.wijdemeren.nl. Wij begrijpen dat dit vervelend is, maar vragen om uw begrip.

Ondanks het mooie weer roepen wij onze ligplaatshouders op om niet massaal naar de boot te komen. Indien het te druk wordt op de jachthaven zullen wij de toegang tot de parkeerterreinen moeten beperken, dit om uw veiligheid en die van ons personeel te garanderen en een sluiting van ons bedrijf te voorkomen. De minimale afstand van 1,5 m geldt zowel op onze terreinen en steigers als op het water. Varen met meer dan twee personen is niet toegestaan, tenzij leden van het eigen gezin.

Hieronder sommen we alle maatregelen nog even duidelijk op en uiteraard blijven wij beschikbaar via e-mail of telefoon in geval van verdere vragen.

Restaurants

Onze restaurants blijven gesloten zolang de maatregelen van kracht zijn. In tussentijd kunt u bij Restaurant Anderz terecht voor heerlijke take-out. Bestellen kan via 035-5824087 en afhalen kan elke dag behalve dinsdag van 17u tot 20u. Bij Brasserie Wetterwille kunt u elke dag terecht voor koffie en broodjes om mee te nemen en van donderdag- tot en met zondagavond voor een Indonesische rijsttafel! Bestellen kan via 035-2055017.

Douches en toiletten

Alle douches en toiletten blijven gesloten zolang de maatregelen van kracht zijn. Wel kan het urinoir achter het douchegebouw aan de Interboat-zijde gebruikt worden net als het waterkraantje. Indien u een toilet aan boord van uw boot heeft, vragen wij u gebruik te maken van de vuilwaterpomp bij het havenkantoor en hier uw waste tank te legen.

Kantoor

Het kantoor blijft bemand, maar wij vragen ligplaatshouders en bezoekers om niet binnen te komen. Er kan gecommuniceerd worden via een rooster in het raam. Verder zijn wij natuurlijk telefonisch en via e-mail bereikbaar.

Zomerstalling

Nu april ingezet is, doen we ons uiterste best om alle boten tijdig te water te laten. Afspraken voor de zomerstalling kunnen via telefoon of e-mail gemaakt worden. Sluizen en bruggen blijven voorlopig volgens winterregeling draaien en zowel op onze terreinen als op het water dient u voldoende afstand te bewaren (min. 1,5 m) en de overheidsmaatregelen te volgen.

Parkeren

Gezien wij druk zijn met kranen vragen wij u met aandrang om enkel in de daarvoor bestemde parkeervakken te parkeren. Indien er niet voldoende plek is, kunt u parkeren op de Oud Loosdrechtsedijk. De geplande overschakeling naar een nieuw toegangssysteem is voorlopig even uitgesteld. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Klussen

Voorlopig is de haven enkel vrij toegankelijk voor ligplaatshouders. Indien u aan de boot komt werken, vragen wij u om min. 1,5 m afstand te houden en groepsvorming te vermijden door maximaal met twee personen aanwezig te zijn, tenzij leden van hetzelfde gezin. Klusafval, materialen en lege verpakkingen mogen in geen geval achtergelaten worden en moeten weer mee naar huis.

Containers

Al onze containers zullen tijdelijk gesloten worden om besmetting te voorkomen.

Monteurs

Monteurs en derden zullen na aankondiging beperkt toegelaten worden op de terreinen, maar krijgen geen toegang meer tot loodsen en werkplaats. Deze maatregel zal ook na de coronacrisis van kracht blijven om betere controle te garanderen.

Bootverhuur

Het huren van een Polyvalk of loungeponton is na online reservatie nog mogelijk, maar ook hier verzoeken wij u om 1,5 m afstand te houden (zowel in de boot als op de kant) en groepsvorming te vermijden door maximaal met twee personen te komen varen, tenzij leden van hetzelfde gezin. Assistentie door ons havenpersoneel is niet mogelijk gezien contact momenteel tot een minimum beperkt wordt. Boten op de plas en in de sluis dienen ook afstand te bewaren.

Bovenstaande maatregelen zijn noodzakelijk om ons bedrijf open te houden en een verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden. Wij danken u voor uw begrip en medewerking. Ondanks alles kijken we samen met u uit naar een mooi vaarseizoen!

Het team van Jachthaven Wetterwille


7 april 2020

Update maatregelen i.v.m. COVID-19

Bij Jachthaven Wetterwille doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat onze jachthaven open kan blijven in deze moeilijke tijden. Uiteraard blijft uw veiligheid en die van ons personeel onze prioriteit. Daarom vragen wij u om onderstaande verscherpte voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Kantoor

Het kantoor blijft bemand, maar wij vragen ligplaatshouders en bezoekers om niet binnen te komen. Er kan gecommuniceerd worden via een rooster in het raam. Verder zijn wij natuurlijk telefonisch en via e-mail bereikbaar.

Zomerstalling

Nu april ingezet is, doen we ons uiterste best om alle boten tijdig te water te laten. Afspraken voor de zomerstalling kunnen via telefoon of e-mail gemaakt worden. Sluizen en bruggen blijven voorlopig volgens winterregeling draaien en zowel op onze terreinen als op het water dient u voldoende afstand te bewaren (min. 1,5 m) en de overheidsmaatregelen te volgen.

Klussen

Voorlopig is de haven enkel vrij toegankelijk voor ligplaatshouders. Indien u aan de boot komt werken, vragen wij u om min. 1,5 m afstand te houden en groepsvorming te vermijden door maximaal met twee personen aanwezig te zijn, tenzij leden van hetzelfde gezin. Klusafval, materialen en lege verpakkingen mogen in geen geval achtergelaten worden en moeten weer mee naar huis.

Containers

Al onze containers zullen tijdelijk gesloten worden om besmetting te voorkomen.

Monteurs

Monteurs en derden zullen na aankondiging beperkt toegelaten worden op de terreinen, maar krijgen geen toegang meer tot loodsen en werkplaats. Deze maatregel zal ook na de coronacrisis van kracht blijven om betere controle te garanderen.

Bootverhuur

Het huren van een Polyvalk of loungeponton is na online reservatie nog mogelijk, maar ook hier verzoeken wij u om 1,5 m afstand te houden (zowel in de boot als op de kant) en groepsvorming te vermijden door maximaal met twee personen te komen varen, tenzij leden van hetzelfde gezin. Assistentie door ons havenpersoneel is niet mogelijk gezien contact momenteel tot een minimum beperkt wordt. Boten op de plas en in de sluis dienen ook afstand te bewaren.

Restaurants

Onze restaurants blijven gesloten zolang de maatregelen van kracht zijn. In tussentijd kunt u bij Restaurant Anderz wel terecht voor heerlijke take-out! Bestellen kan via 035-5824087 en afhalen kan elke dag behalve dinsdag van 17u tot 20u.

Douches en toiletten

Ons douchegebouw op nummer 169a, naast de dry-stackloods, blijft open en wordt elke dag schoongemaakt. Wij vragen u om maximaal met twee personen binnen te gaan en ook hier 1,5 m afstand te houden. De overige douchegebouwen blijven voorlopig dicht. Wel kan het urinoir achter het douchegebouw aan de Interboat-zijde gebruikt worden net als het waterkraantje.

Bovenstaande maatregelen zijn noodzakelijk om ons bedrijf open te houden en een verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden. De beslissing om de jachthavens al dan niet te sluiten ligt bij de burgemeester van de gemeente Wijdemeren. Wij raden iedereen aan om de dagelijkse updates van de HISWA inzake watersport te blijven volgen, naast de informatie van de rijksoverheid.

Door met zijn allen de opgelegde maatregelen strikt te volgen, hopen we de toestand onder controle te kunnen houden. Wij danken u voor uw medewerking.

Het team van Jachthaven Wetterwille


1 april 2020

Coronamaatregelen op de jachthaven

Om de verdere verspreiding van Covid-19 te voorkomen vragen wij ligplaatshouders en bezoekers om de door de overheid voorgeschreven voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. De jachthaven blijft elke dag bereikbaar, maar ons kantoor is enkel in dringende gevallen geopend voor het publiek.

Zeilbootverhuur is na online reservatie nog mogelijk, maar wij verzoeken u vriendelijk om zeilen in groep te beperken, voldoende afstand te bewaren en de standaard hygiënevoorschriften te volgen. Ook indien u aan uw eigen boot wil komen werken, vragen wij u om uzelf en anderen te beschermen door bovenstaande regels te volgen.

Onze restaurants blijven gesloten tot 6 april. In tussentijd kunt u bij Restaurant Anderz wel terecht voor heerlijke take-out! Bestellen kan via 035-5824087 en afhalen kan elke dag behalve dinsdag van 17u tot 20u. Meer info vindt u hier.

Zit u met vragen, dan helpen wij u graag telefonisch of via e-mail verder. Uw veiligheid en die van onze medewerkers blijft onze prioriteit in deze moeilijke tijden!

Het team van Jachthaven Wetterwille


24 maart 2020

Het zomert bij Jachthaven Wetterwille

De zomer is in volle gang dus vertellen wij u graag meer over het reilen en zeilen in de haven. Op 9 mei mochten we voor het 22ste jaar op rij de Blauwe Vlag in ontvangst nemen tijdens een feestelijke uitreiking in Ouddorp aan Zee op Goeree-Overflakkee. Bovendien ontvingen we ook opnieuw de Groene Wimpel voor onze extra inspanningen op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wie samen met ons het milieu wil helpen kan dat doen door te recycleren in de haven en gebruik te maken van ons milieustation.

Het water van de Loosdrechtse Plassen schoon houden willen we allemaal, zeker als de warme temperaturen aanhouden! Onze zwembaden aan de kopsteigers werden alvast uitgezet om voor verfrissing te zorgen. Aan de Interboat-kant vinden ligplaatshouders bovendien een vlot terug, waarop het heerlijk chillen en zonnebaden is. Op deze manier blijven de steigers vrij en kan iedereen optimaal genieten. Wie nog meer verkoeling nodig heeft, kan terecht op het havenkantoor voor een drankje of ijsje.

We sluiten af met een belangrijke dienstmededeling: vanaf 15 augustus zullen de douchegebouwen aan de Interboat-zijde enkel met een cijfercode geopend kunnen worden. Zo voorkomen we overlast en garanderen we optimale faciliteiten voor onze ligplaatshouders en passanten. De code zal aan al onze klanten worden meegedeeld via e-mail. Heeft u de mail gemist? Dan lichten we u graag in op het havenkantoor.

Wij wensen u een schitterend seizoen toe en veel waterplezier. Tot op de haven!

Het team van Jachthaven Wetterwille


5 juli 2019

Op wereldreis met Jachthaven Wetterwille

Op 19 februari vertrekt de zestienjarige Tamara Beekman naar de Caraïben voor de reis van haar leven en wij gaan met haar mee. Bij wijze van spreken toch. Tamara zal samen met 29 andere jongeren op een tweemaster van Sint-Maarten naar Cuba zeilen. 45 dagen lang zullen ze moeten leren navigeren, samenwerken én studeren aan boord van de Wylde Swan. Dit onder begeleiding van de deskundige crew en leraren van organisatie Masterskip.

Omdat wij bij Jachthaven Wetterwille geloven in de kracht van dromen én van watersport sponsoren we Tamara en helpen haar op weg. Ze zal voor ons regelmatig verslag uitbrengen van haar avonturen aan de andere kant van de wereld. We wensen haar alvast een onvergetelijke reis toe en hopen komende zomer eens een rondje met haar te zeilen op Loosdrecht.

Lees hier meer over Tamara’s wilde plannen.

Het team van Jachthaven Wetterwille


8 januari 2019

Samen houden we het hoofd koel

Door de aanhoudende hitte was het de voorbije weken gezellig druk in de haven. De voorraad ijsjes slonk sneller dan ooit tevoren, de terrassen van Restaurant In de Watertuin en Eetcafé Anderz zaten lekker vol en we bouwden een uniek zwemplatform compleet met kunstgras en vlaggetjes voor onze ligplaatshouders. U vindt het voor de kopsteiger van Interboat. Ondanks eerdere bezorgdheid kunnen we ondertussen met zekerheid stellen dat er geen blauwalg in het water zit.

Zwemmen in de Plas is dus 100% veilig.

Heeft u toch nog vragen of bezorgdheden? Spring dan gerust even binnen op ons (redelijk frisse) havenkantoor. Geniet nog van deze mooie, hete dagen zolang ze duren!

Het team van Jachthaven Wetterwille


6 augustus 2018

Veilig het nieuwe jaar in

Als jachthaven met 5 Gouden Ankers doet Jachthaven Wetterwille er alles aan om de veiligheid van u en uw boot te garanderen. Zo staan onze gebouwen en terreinen permanent onder cameratoezicht en voorkomen omheining en slagbomen toegang door onbevoegden. Toch komt diefstal van vaartuigen en motoren helaas nog te vaak voor en zijn de daders niet altijd op te sporen. Wij geven u graag enkele tips om het de dieven moeilijker te maken:

 • Heeft u een buitenboordmotor? Breng een degelijk slot aan. Ook de boot zelf kunt u door middel van een slot beveiligen. Heeft uw ligplaats nog geen kikker of ring die groot genoeg is voor uw slot? Vraag deze dan aan op het havenkantoor en wij zullen ze met plezier voor u installeren. Tevens ontvangen wij graag een reservesleutel van uw slot om de boot te kunnen verplaatsen in geval van een calamiteit.
 • Registreer uw boot én motor. Dit helpt de autoriteiten op weg in geval van diefstal. U kunt simpelweg een registratiekaart invullen via www.politie.nl. Zo heeft u de gegevens steeds bij de hand.
 • Neem foto's van uw boot én motor. Ook zo vallen ze beter op te sporen.
 • Doe tenslotte aangifte in geval van diefstal. Ziet u verdacht gedrag in de haven en weet u niet wat te doen? Meld het bij ons personeel. Zo maken we de haven samen nog een stukje veiliger.
 • Het team van Jachthaven Wetterwille


  16 februari 2018

  Jachthaven Wetterwille in de pers

  Het winterseizoen is begonnen, maar het team van Jachthaven Wetterwille zit allesbehalve stil. We zijn volop in de weer met de winterstalling en blikken terug op een geslaagde zomer met talrijke vernieuwingen in de haven. Dat is ook de lokale én internationale media niet ontgaan. Zo kwam GooiTV bij ons langs voor een interview over de winterberging. U bekijkt het fragment hier vanaf minuut 3:14.

  In het septembernummer van Fore & Aft, het magazine van The Yacht Harbour Association, kon u ondertussen meer lezen over creatief milieubewustzijn op de haven in de vorm van upcycling – het herbruiken van bestaande materialen. Veel leesplezier!

  Het team van Jachthaven Wetterwille


  18 oktober 2017

  Opnieuw 5 Gouden Ankers voor Wetterwille

  Met trots kondigen we aan dat Jachthaven Wetterwille opnieuw 5 Gouden Ankers toegewezen kreeg door The Yacht Harbour Association. Dit internationale keurmerk is het hoogste is zijn soort en peilt naar de kwaliteit van service en faciliteiten op de haven. Het is reeds de derde maal op rij dat we deze maximale score behaalden, een extra reden om fier te zijn!

  Augustus loopt ondertussen op z'n einde, maar het vaarseizoen is nog lang niet voorbij.
  Van 22 tot 24 september viert Loosdrecht namelijk het Dijkfestival met activiteiten op en naast het water voor jong en oud.
  De Lichtjestocht op zaterdagavond mag u zeker niet missen. Het volledige programma vindt u hier.

  Het team van Jachthaven Wetterwille


  30 augustus 2017

  Slapen onder de Sterren

  Vanaf deze zomer kunt u voor het eerst logeren bij Jachthaven Wetterwille.

  Slapen onder de Sterren biedt namelijk unieke accommodatie met zicht over de haven en de Loosdrechtse Plassen. U heeft de keuze tussen een luxe studio met plaats voor vijf personen of kampeerplaatsen voor een unieke glamping-ervaring.

  Meer informatie en prijzen vindt u onder Logies.

  Boek nu vast een verrassend verblijf aan het water via info@jachthavenwetterwille.nl.

  Het team van Jachthaven Wetterwille


  19 juni 2017

  20 jaar Blauwe Vlag bij Wetterwille

  Jachthaven Wetterwille kreeg op 18 mei in Scheveningen naar jaarlijkse gewoonte de Blauwe Vlag uitgereikt. We namen dit eco-keurmerk in ontvangst samen met 121 andere jachthavens en 61 stranden.

  Bovendien kregen we ook opnieuw de Groene Wimpel, een extra onderscheiding voor de nationale koplopers inzake milieu-inspanningen. Slechts 17 havens in heel Nederland mogen deze wimpel hijsen.

  Jachthaven Wetterwille deed voor het eerst mee met de Blauwe Vlag-campagne in 1998. Dit is daarmee de 20ste opeenvolgende keer dat we de onderscheiding krijgen. Blauwe Vlag Nederland blaast bovendien 30 kaarsjes uit. Reden genoeg tot feestvieren én tot nog meer inzet voor het milieu.

  Het team van Jachthaven Wetterwille


  19 mei 2017

  De zomer in met Jachthaven Wetterwille

  Het vaarseizoen is officieel van start gegaan en wij kijken alvast uit naar een mooie zomer vol waterplezier. Graag delen we met u nog een aantal vernieuwingen in de haven.

  De leukste update kunt u komen bewonderen op het havenkantoor. De boeg van BM 'De Liefde' werd door het haventeam vakkundig omgetoverd tot een unieke houten balie. De achtersteven zal op zijn beurt een make-over krijgen tot originele slaapplaats compleet met kap, waarin u vanaf zomer 2017 zult kunnen overnachten op het eco-dak van de showroom. Slapen onder de sterren in een oude zeilboot met zicht over de Loosdrechtse Plassen, romantischer kan niet!

  Iets minder spannend, maar daarom niet minder interessant is onze vernieuwde helling aan de Interboat-zijde. Deze is verlengd en minder steil gemaakt, waardoor ligplaatshouders die hiervan gebruik wensen te maken hun bootje nog makkelijker te water kunnen laten. Ook de B-steiger van Wetterwille kreeg een facelift. Dekplanken werden vervangen waar nodig en sommige boxen werden voorzien van nieuwe bolders.

  Nu de meeste boten weer op hun vertrouwde plek liggen, kan de zomer wat ons betreft van start gaan. We ontmoeten u binnenkort graag weer op de haven.

  Het team van Jachthaven Wetterwille


  20 april 2017

  Happy 2017!

  Jachthaven Wetterwille wenst iedereen een geweldig 2017 vol vaarplezier! Om het nieuwe jaar goed in te zetten heeft restaurant In de Watertuin een mooie aanbieding voor alle ligplaatshouders. In de maanden januari en februari krijgt u namelijk 25% korting op het food-gedeelte van uw rekening. Reserveer nu vast een tafeltje met uw naam en boxnummer via 035-5824205 of harry@indewatertuin.nl. Smakelijk!

  Het team van Jachthaven Wetterwille


  1 januari 2017

  Afscheid Ellen

  Op 15 juli namen we afscheid van onze havenmeester Ellen, die na 19 jaar bij team Wetterwille een nieuwe uitdaging aangaat in België. We wensen haar het allerbeste met haar nieuwe baan en bedanken haar voor al die tijd trouwe dienst.

  Het team van Jachthaven Wetterwille


  25 augustus 2016

  Dineren met korting in de maand mei

  Om de start van het zomerseizoen te vieren biedt restaurant In de Watertuin alle ligplaatshouders van Jachthaven Wetterwille 10% korting gedurende de hele maand mei. De actie geldt tot en met 31 mei 2016 op elke rekening, bij vermelding van uw naam en boxnummer.

  Een beter excuus om heerlijk uit eten te gaan zult u deze maand niet vinden!

  Loop lekker binnen bij Harry of bel 035-5824105 voor een reservatie.
  De menukaart en meer vindt u op www.indewatertuin.nl.

  Laat het smaken ;-)

  Het team van Jachthaven Wetterwille


  1 mei 2016

  Wetterwille voor het goede doel

  Als onderdeel van onze missie omtrent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen steunt Jachthaven Wetterwille elk jaar verschillende goede doelen in eigen land en daarbuiten. Met het nieuwe seizoen in aantocht vertellen we u graag wat meer over de projecten waarbij de haven betrokken is.


  Ziekenhuis in Gambia

  Jachthaven Wetterwille sponsort dit jaar de aankoop van nieuw medisch materiaal voor een ziekenhuis in Brikama, Gambia, waar Eveline, de dochter van zaakvoerder Mieke, werkzaam is als vrijwilliger op de verloskamer. Eerder waren een kraamkliniek in Tanzania en een opvangtehuis voor straatkinderen in Zuid-Afrika aan de beurt. Bovendien heeft Jachthaven Wetterwille zich jarenlang geëngageerd als bedrijvenambassadeur van Oxfam Novib, dat ondernemers in ontwikkelingslanden helpt via microfinanciering.

  Watersport voor iedereen

  Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op watersport, geven we reeds enkele jaren korting aan rolstoelpatiënten die ons speciaal uitgeruste loungeponton willen huren. Na het succes van onze samenwerking met verpleeghuis De Beukenhof in Nieuw-Loosdrecht in 2015 zullen er ook dit seizoen weer regelmatig groepen bewoners en verzorgers uitvaren.

  Nieuw dit jaar is een samenwerking met Stichting VaarKracht, een organisatie die kankerpatiënten hun ziekte eventjes wil doen vergeten op het water. Een van onze ligplaatshouders is reeds vrijwillig schipper en ook u kunt hetzelfde doen. Lees meer op www.vaarkracht.nl en meld u aan om mensen die getroffen zijn door kanker een onvergetelijke ervaring cadeau te doen. Jachthaven Wetterwille faciliteert het mooie werk van Stichting VaarKracht door op te treden als contactpersoon en gastheer.

  Van watersport naar sport

  Ook op sportief vlak dragen we graag ons steentje bij. Jachthaven Wetterwille is dit jaar trotse sponsor van het Belgische veteranenteam judo. Vijf Belgische judoka's trekken van 20 tot 30 juni naar het Europees Kampioenschap voor Masters in Porec, Kroatië. We wensen hen veel succes met de voorbereiding en dromen al van een medaille. We houden u op de hoogte.


  Het team van Jachthaven Wetterwille

  15 april 2016

  Al suppend de winter in

  Jachthaven Wetterwille verwelkomde vorige zomer SUP-center ikSUP in de showroom op het Interboat-terrein. Na een mooi eerste seizoen vestigen we graag even de aandacht op het najaar. Ook nu het kouder wordt, kan er namelijk nog heerlijk gesupt worden op de Loosdrechtse Plassen. De herfst is een prachtige periode om door het natuurgebied van de Vuntus te peddelen en zelfs in de winter kan je - mits je goed aangekleed bent - genieten van het suppen. Je blijft goed in beweging waardoor je het niet zo snel koud hebt en je zult versteld staan van de prachtige stilte op het water.


  Trek je er liever niet alleen op uit, dan kun je ook onder begeleiding op pad. Onze SUP-lessen en SUP-tours met instructeur lopen gewoon door.


  Het team van Jachthaven Wetterwille


  1 oktober 2015

  Vernieuwde Watertuin

  Vanaf 1 juli verwelkomen wij nieuwe uitbaters in restaurant In de Watertuin. Harry van der Pas zal samen met zijn vrouw Joyce de zaak overnemen van Leon. We laten Harry zichzelf graag even aan u voorstellen:

  Met meer dan twintig jaar ervaring in de internationale horeca en hospitality ga ik mijn oude vak weer oppakken. Ik heb er enorm veel zin in, dit is een droom die uitkomt. Ik wil dolgraag de prachtige faciliteiten en uitstraling van de haven versterken met onze persoonlijke service en gastvrijheid op maat. Een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding, goede en pure producten geserveerd door een enthousiast team, daar gaan we voor! Ik ben getrouwd met Joyce en samen hebben we een dochter van 9, Floor. Ongetwijfeld zult u hen ook vaak op de haven zien. Mijn team en ik hopen U binnenkort te mogen verwelkomen.

  Met vriendelijke groet,

  Harry van der Pas


  Wij van Wetterwille kijken er alvast naar uit om de nieuwe kaart te gaan uitproberen, maar we willen van deze gelegenheid ook gebruik maken om Leon te bedanken voor de 19 geweldige jaren. We wensen hem veel succes in de toekomst!

  Tot binnenkort op de haven.


  Het team van Jachthaven Wetterwille

  Vacature Jachthaven Wetterwille

  Wij zijn op zoek naar een nieuwe medewerker om deze zomer ons team te versterken. Als assistent-havenmeester sta je ligplaatshouders te woord, helpt passanten aanmeren, verhuurt zeilboten en sloepen, assisteert bij kranen en stallen van boten en zorgt voor schoonmaak en onderhoud van gebouwen en terrein. Passie voor de watersport is een must, ervaring in de sector een pré. Alle vereisten en meer info over de vacature en sollicitatieprocedure vindt u hier.


  Het team van Jachthaven Wetterwille

  15 juni 2015

  Zomer 2015

  De zomer van 2015 staat voor de deur en zoals elk jaar brengen we u weer graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en geplande werkzaamheden in de haven.

  Nieuwe E-steiger

  De E-steiger voor restaurant In de Watertuin wordt momenteel heraangelegd. Aan deze vernieuwde steiger, die de oude steigers E en F vervangt, zullen naast de bestaande plaatsen een aantal extra boxen voor sloepen met zijsteiger komen alsook kleine ligplaatsen. De ligplaatshouders die hier komen te liggen, zullen gedurende de maand april hun plaats in gebruik kunnen nemen.

  SUP-center

  In de showroom op het parkeerterrein van Interboat zal vanaf komend lente- en zomerseizoen SUP-center ikSUP huizen. U zult hier zowel terecht kunnen voor de huur en aankoop van materiaal als voor lessen. In 2015 wordt Jachthaven Wetterwille dus dé place to be voor wie houdt van paddleboarden of deze hippe watersport voor het eerst wil uitproberen.

  www.iksup.nl

  Fitnesscenter

  De fitnessruimte boven de dry-stackloods is reeds in gebruik door enkele sportieve ligplaatshouders. Andere enthousiastelingen kunnen zich melden op het havenkantoor om ook gratis gebruik te maken van de faciliteiten met prachtig uitzicht over onze haven.

  Als jachthaven met 5 Gouden Ankers, Blauwe Vlag en Groene Wimpel (een extra milieukeurmerk dat we vorig jaar ontvingen) zijn we continu op zoek naar verbetering. Heeft u suggesties of opmerkingen, aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen of even op kantoor binnen te springen!

  Wij hopen samen met u op een mooi vaarseizoen en verwelkomen u binnenkort met plezier weer in de haven.


  Het team van Jachthaven Wetterwille

  1 maart 2015

  De zomer komt er weer aan!

  Het mooie weer doet ons al dromen van het nieuwe vaarseizoen, en de eerste boten gaan binnenkort het water in. Wie van de winter nog op de haven geweest is of onze Facebook-pagina in de gaten heeft gehouden weet dat de werken aan de A-steiger van Wetterwille mooi opschieten. De nieuwe loopsteiger en damwand zijn bijna klaar; na de bouw van de zijsteigers kunnen ligplaatshouders weer volop genieten van hun geliefde plekje op de kopsteiger!

  Ondertussen zijn wij ook druk in de weer met de verbetering van ons Wi-Fi-netwerk. De bedoeling is om tegen de zomer zonder problemen gratis internet te kunnen bieden aan alle ligplaatshouders van de haven. Wij houden u hiervan op de hoogte.

  Dan is er nog onze fitnessruimte boven het nieuwe douchegebouw aan de binnenhaven van Wetterwille. De eerste toestellen zijn geïnstalleerd en sportieve geïnteresseerden kunnen al terecht op het havenkantoor voor meer info en het reserveren van de ruimte. In de toekomst willen we samen gaan werken met erkende instructeurs om trainingen op maat te bieden.

  Loop de volgende keer dat u op de haven bent zeker eens rond, want zowel aan de Wetterwille- als de Interboat-kant proberen we continu te verfraaien. Zo is er aan restaurant In de Watertuin een bankje bijgekomen op het binnenpleintje, staat de lindeboom op het parkeerterrein van Interboat nu in een mooie bak en kreeg het douchegebouw van Wetterwille ook een opfrisbeurt.

  Wij hopen dat u even enthousiast bent als wij om binnenkort weer met z’n allen te gaan genieten van en op het water!


  Het team van Jachthaven Wetterwille

  12 maart 2014

  Veranderingen in de haven

  Deze winter gaat het dan eindelijk gebeuren: de A-steiger van Wetterwille wordt vernieuwd. Op 7 januari beginnen we met de aanleg van een nieuwe loopsteiger, zijsteigers en damwand. Voor de aanvang van het seizoen moet alles weer klaar zijn en de komende jaren gaan we verder met de B-, C-, E- en F-steigers. Voor alle vragen tijdens de werken kunt u terecht op het havenkantoor.

  Nog meer goed nieuws: onze fitness is open! Boven de nieuwe doucheruimtes naast de drystackloods kunt u nu aan uw fysiek werken met magnifiek uitzicht over de haven. Voor info en reservering moet u opnieuw op het havenkantoor zijn.

  Heeft u eerder gastronomische interesses? Onze restaurants In de Watertuin en Anderz zijn ook tijdens de wintermaanden geopend en doen leuke feestacties. Surft u zeker eens naar www.indewatertuin.nl en www.eetcafeanderz.nl voor meer informatie.

  Rest ons niets dan u fijne feestdagen toe te wensen en tot in 2014!


  Het team van Jachthaven Wetterwille

  26 december 2013

  Zomerseizoen 2013

  Beste ligplaatshouders,

  Met het zomerseizoen voor de deur maken wij u graag weer attent op enkele aangename veranderingen en ontwikkelingen in de haven.

  VaarApp

  Wij kondigen met veel plezier onze eigen Wetterwille VaarApp aan, een plassenkaart voor op uw smartphone met leuke extra's, zoals aanlegplaatsen, stranden en de gegevens van horeca rond Loosdrecht. Ook kunt u verschillende routes raadplegen en uw eigen routes opslaan. De VaarApp is binnenkort gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

  Facebook-actie

  Vindt u ons nog niet leuk op Facebook, dan is dit het moment! Elke eerste van de maand loten we uit onze volgers namelijk een gelukkige winnaar die een zonsondergang in een van onze valken wint bij een heerlijk glaasje prosecco.

  RTL Nieuws

  Voor wie het gemist heeft, de haven was op 1 april te zien in het Nieuws op RTL 4 - en dat is geen grap. Het filmpje is te bekijken via onze Facebook-pagina.


  Tenslotte vragen wij nog iedereen die boot of trailer op slot legt een reservesleutel af te geven op kantoor. En indien u wenst dat uw e-mailadres voor correspondentie opgenomen wordt in ons klantenbestand kunt u een mailtje sturen naar info@jachthavenwetterwille.nl.

  Wij wensen u alvast veel vaarplezier en tot gauw!


  Het team van Jachthaven Wetterwille

  1 april 2013

  MVO-verklaring

  Onze jachthaven maakt deel uit van een koplopersgroep rond verduurzaming, in het leven geroepen door de Blauwe Vlag. Om de inspanningen in dit kader kracht bij te zetten, stelden we een verklaring op omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen. In dit statement verduidelijken we onze intenties en gaan als watersportbedrijf een engagement aan om zorg te dragen voor milieu en maatschappij. De verklaring staat vanaf nu permanent te lezen op onze website. Wij hopen dat u er samen met ons werk van zult willen maken zodat de haven in de toekomst nog gezelliger wordt!


  Het team van Jachthaven Wetterwille

  20 februari 2013

  Start Winterseizoen

  Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur en wij zijn volop bezig met de winterstalling. Graag maken wij u attent op enkele veranderingen.

  Btw-verhoging

  Door de btw-verhoging vanaf 1 oktober zijn onze servicetarieven met min. 2% verhoogd. U vindt alle prijzen op onze website.

  Nieuwe HISWA-voorwaarden

  Als jachthaven zijn wij aangesloten bij HISWA en wij gebruiken dan ook de HISWA Voorwaarden voor Huur en Verhuur Lig- en/of Bergplaatsen. Deze zijn in 2011 vernieuwd. Indien u ze nog niet gelezen heeft, kunt u ze hier raadplegen.

  Met vragen kunt u steeds in het havenkantoor terecht.

  Geniet nog van de laatste mooie vaardagen en graag tot binnenkort,

  Het team van Jachthaven Wetterwille

  1 oktober 2012

  Start Zomerseizoen & Nieuwe Website

  Het nieuwe seizoen gaat weer van start. We zijn met mooi weer begonnen, even leek het al hoogzomer op de haven! Bijna een derde van de boten werd al te water gelaten en ons team is hard aan het werk om de komende weken de overige ligplaatsen opnieuw te vullen.

  Verhuur

  Ook onze verhuur liep meteen goed met dank aan het mooie weer. De voorbije weekends werden de eerste valkjes gehuurd. Maar u kunt natuurlijk de hele week bij ons terecht als u wilt gaan zeilen. Vooral de avonden – voor slechts € 20 – zijn een echte aanrader!

  Droge Stalling

  In november 2011 voltooiden we zoals u weet de bouw van onze verwarmde loods. In de zomer zal deze dienst doen als droge stallingsruimte. Meer en meer mensen maken gebruik van deze optie, die voordeliger is dan een plek in het water, én minder onderhoud vergt! Alle informatie vindt u onder Tarieven.

  Werkzaamheden

  Het douchegebouw bij Interboat heeft een grondige facelift gekregen en is uitgebreid met een extra toilet en douche bij de mannen en een extra douche bij de vrouwen. Aan de achterzijde van het gebouw zijn de buitenvoorzieningen uitgebreid met een urinoir en een spoelbak.

  Wij hopen het douchegebouw midden april te kunnen openen! Tot dan kunt u vanzelfsprekend terecht in het douchegebouw van Wetterwille, achter het restaurant.

  In de nieuwe loods aan de binnenhaven van Wetterwille komt dit jaar ook een derde voorziening met sanitair, douches, wastafels en twee familiebadkamers. De kers op de taart zal een fitnessruimte op de eerste verdieping worden, met uitzicht over de haven. Wij houden u op de hoogte van onze vorderingen!

  Website

  Zoals u kunt zien is ook onze nieuwe website gelanceerd! U vindt nu nóg makkelijker alle informatie over ligplaatsen, service en verhuur.

  Onder Awards & Associaties leest u alles over de kwaliteitskeurmerken die Jachthaven Wetterwille in de wacht wist te slepen. En u komt er ook meer te weten over ons lidmaatschap van TransEurope Marinas, dat u een passantenkorting van 50% kan opleveren in havens over heel Europa!

  In de gallerij zullen regelmatig nieuwe foto’s worden toegevoegd van het reilen en zeilen op de haven en in deze nieuwssectie leest u maandelijks de laatste updates.

  We nodigen u uit om onze nieuwe website te verkennen en ons te volgen op Twitter en Facebook!

  Tot binnenkort,

  Het team van Jachthaven Wetterwille

  1 april 2012

  Happy New Year!

  2012 is ook bij Jachthaven Wetterwille goed ingezet. Niet alleen heeft de prestigieuze internationale organisatie The Yacht Harbour Association ons beloond met 5 Gold Anchors, we zijn sinds dit jaar ook lid van TransEurope Marinas! Wat dat juist betekent, vertellen we u graag.

  5 Gouden Ankers

  The Yacht Harbour Association reikte eerder al het kwaliteitslabel van 4 Gold Anchors uit aan onze haven. De vlag met de gouden ankers kon u dan ook al jaren trots zien wapperen aan onze kopsteiger.

  Na de laatste evaluatie door TYHA in 2011 zijn we echter gestegen naar 5 Gold Anchors. Dit is het absolute maximum, waarmee Jachthaven Wetterwille op dezelfde hoogte komt te staan als internationale tophavens in Europa, Azië en het Midden-Oosten!

  Werkelijk een geweldige prestatie dus, en het bewijs dat de investeringen die Jachthaven Wetterwille de afgelopen jaren heeft gemaakt hun vruchten afwerpen. De nieuwe vlag kunt u nu al voor het raam van het havenkantoor bewonderen en zal vanaf komende zomer aan de vlaggenmast op de A-steiger prijken.

  Voor meer informatie over TYHA en het Gold Anchor Award Scheme kunt u surfen naar www.tyha.co.uk

  TransEurope Marinas

  TransEurope Marinas is een internationaal netwerk van havens in Europa dat samenwerking bevordert en wederzijdse kortingen toekent. Jachthaven Wetterwille maakt hier sinds kort deel van uit en is daarmee de eerste haven in het Europese binnenland die mag toetreden.

  U als ligplaatshouder kunt vanaf de start van het zomerseizoen op het havenkantoor een pasje verkrijgen waarmee u bij alle leden van TransEurope Marinas een korting van 50% op het passantentarief geniet. Dit voor maximum 5 dagen per jaar, in elke van de 50 deelnemende havens, verspreid over Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje en de Canarische Eilanden.

  Het pasje is gratis voor al onze ligplaatshouders en wij hopen dat het u in de toekomst veel vaarplezier zal schenken en – wie weet – het u misschien zelfs zal aanzetten om de Europese kusten verder te verkennen!

  U leest meer over de toetreding van Jachthaven Wetterwille in de nieuwsbrief van TransEurope Marinas.

  Voor meer informatie over TransEurope Marinas kunt u surfen naar http://www.transeuropemarinas.com/

  Wij hopen u snel opnieuw te mogen verwelkomen in de haven en kijken samen met u uit naar de start van het nieuwe seizoen!

  Het team van Jachthaven Wetterwille

  15 januari 2012

  Copyright Jachthaven Wetterwille