Jachthaven Wetterwille

Loosdrecht Blauwe Vlag TYHA ICOMIA TransEurope Marinas Hiswa

nl | en

Verklaring Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als jachthaven willen wij uw verblijf bij ons zo prettig mogelijk maken en de beste service bieden voor uw boot. Wij proberen dat te doen op een verantwoorde en duurzame manier die de maatschappij ten dienste is en het milieu zo weinig mogelijk belast. In deze verklaring zetten we graag uiteen hoe we dat in de praktijk trachten te realiseren.

Wij dragen duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel. We zien dit als een vorm van respect voor onze omgeving, het prachtige vaar- en natuurgebied van de Loosdrechtse Plassen. Jachthaven Wetterwille volgt op vlak van milieu alle wettelijke bepalingen en voldoet aan de vereisten van de Blauwe Vlag, internationale brancheorganisatie Icomia en het Clean Marina-programma van The Yacht Harbour Association. Verder kregen we als een van de eerste havens in Nederland de Groene Wimpel uitgereikt. De Groene Wimpel is een nieuwe onderscheiding voor havens die extra inspanningen leveren op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen en verduurzaming.

Wij doen ons uiterste best om vervuiling dagelijks te voorkomen en verminderen. Dit door zelf het goede voorbeeld te geven, onze medewerkers en klanten in te lichten en onze haven zo in te richten dat milieuzorg voor iedereen binnen handbereik ligt. De gescheiden afvalinzameling en gratis inname van vuilwater voor ligplaatshouders zijn slechts enkele voorbeelden. Duurzaamheid houden we steeds in ons achterhoofd wanneer we nieuwe producten en materialen aanschaffen. Bij het vernieuwen van de steigers kiezen we voor hout met FSC-keurmerk en de haven is grotendeels overgeschakeld naar LED-verlichting. Vier vloeistofdichte afspuitplaatsen zorgen ervoor dat alle vervuilende werkzaamheden veilig kunnen gebeuren en dat het water van de Plassen schoon blijft.

Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke rol en steunen bij wijze van engagement verschillende goede doelen. Als ambassadeur van Oxfam Novib steunden wij verschillende jaren ondernemerschap in ontwikkelingslanden onder het motto ‘Ondernemers voor Ondernemers’. Verder steunden we al microprojecten in Afrika zoals een project dat straatkinderen een thuis geeft in Durban, Zuid-Afrika, een kraamkliniek in Dar Es Salaam, Tanzania, en een ziekenhuis in Brikama, Gambia. Momenteel werken wij nauw samen met Zorgmaatje aan Huis en stellen we jongeren en ouderen uit de regio te werk. We bieden als jachthaven een speciale korting aan lokale zorginstellingen bij de huur van ons rolstoeltoegankelijk loungeponton.

We hopen dat u samen met ons wil streven naar een betere omgang met het milieu en een nog grotere zorgzaamheid en verdraagzaamheid, zodat we allemaal samen van het water en deze mooie plek kunnen blijven genieten.

R.M. (Mieke) Kosters-Vleugels
Directeur Jachthaven Wetterwille B.V.

Duurzaam inkoopbeleid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen uit zich ook in ons inkoopbeleid. Jachthaven Wetterwille gebruikt als Blauwe Vlag-haven zoveel mogelijk duurzame producten om de impact op onze omgeving tot een minimum te beperken.

Een overzicht:

  • Schoonmaakproducten van het merk Ecover in douchegebouwen en wasserette. Onder andere handzeep, wasmiddel, allesreiniger en WC-reiniger.
  • Microvezeldoekjes voor schoonmaak.
  • Visitekaartjes op gerecycleerd papier.
  • Gerecycleerd printpapier.
  • Gerecycleerd briefpapier.
  • Gerecycleerd toiletpapier in douchegebouwen, werkplaats, kantine en kantoor.
  • Gerecycleerde papieren handdoekjes in douchegebouwen, werkplaats, kantine en kantoor.
  • Organische meststoffen voor plantsoenen.

Copyright Jachthaven Wetterwille