Jachthaven Wetterwille

Loosdrecht Blauwe Vlag TYHA ICOMIA TransEurope Marinas Hiswa

nl | en

Verklaring Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als jachthaven willen wij uw verblijf bij ons zo prettig mogelijk maken en de beste service bieden voor uw boot. Wij proberen dat te doen op een verantwoorde en duurzame manier die de maatschappij ten dienste is en het milieu zo weinig mogelijk belast. In deze verklaring zetten we graag uiteen hoe we dat in de praktijk trachten te realiseren.

Wij dragen duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel. We zien dit als een vorm van respect voor onze omgeving, het prachtige vaar- en natuurgebied van de Loosdrechtse Plassen. Jachthaven Wetterwille volgt op vlak van milieu alle wettelijke bepalingen en voldoet aan de vereisten van de Blauwe Vlag, internationale brancheorganisatie Icomia en The Yacht Harbour Association. Daarbovenop doen wij ons uiterste best om vervuiling dagelijks te voorkomen en verminderen. Dit door zelf het goede voorbeeld te stellen, onze medewerkers en klanten in te lichten en onze haven zo in te richten dat milieuzorg voor iedereen binnen handbereik ligt. De gescheiden afvalinzameling en gratis inname van vuilwater zijn slechts enkele voorbeelden.

Duurzaamheid houden we steeds in ons achterhoofd wanneer we nieuwe producten en materialen aanschaffen. Bij het vernieuwen van de steigers kiezen we voor hout met FSC-keurmerk en de haven gaat geleidelijk over naar LED-verlichting. Vier vloeistofdichte afspuitplaatsen zorgen ervoor dat alle vervuilende werkzaamheden veilig kunnen gebeuren en het water van de Plassen schoon blijft.

Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke rol en steunen bij wijze van engagement verschillende goede doelen. Als ambasseur van Oxfam Novib steunden wij verschillende jaren entrepreneurship in ontwikkelingslanden onder het motto ‘Ondernemers voor Ondernemers’. Momenteel steunen we jaarlijks een microproject in Afrika. Zo doneerden we al aan een project dat straatkinderen een thuis geeft in Durban, Zuid-Afrika, aan een kraamkliniek in Dar Es Salaam, Tanzania, en aan een ziekenhuis in Brikama, Gambia. In 2020 zetten we opnieuw een grootschalige actie op poten waarbij kleding en huisraad voor de inwoners van Brikama werd ingezameld.

We hopen dat u samen met ons wilt streven naar een betere omgang met het milieu en een grotere zorgzaamheid en verdraagzaamheid, zodat het bij Jachthaven Wetterwille in de toekomst nog gezelliger wordt.

R.M. (Mieke) Kosters-Vleugels
Directeur Jachthaven Wetterwille B.V.

Duurzaam inkoopbeleid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen uit zich ook in ons inkoopbeleid. Jachthaven Wetterwille gebruikt als Blauwe Vlag-haven zoveel mogelijk duurzame producten om de impact op onze omgeving tot een minimum te beperken.

Een overzicht:

  • Schoonmaakproducten van het merk Ecover in douchegebouwen en wasserette. Onder andere handzeep, wasmiddel, allesreiniger en WC-reiniger.
  • Microvezeldoekjes voor schoonmaak.
  • Visitekaartjes op gerecycleerd papier.
  • Gerecycleerd printpapier.
  • Gerecycleerd briefpapier.
  • Gerecycleerd toiletpapier in douchegebouwen, werkplaats, kantine en kantoor.
  • Gerecycleerde papieren handdoekjes in douchegebouwen, werkplaats, kantine en kantoor.
  • Organische meststoffen voor plantsoenen.

Copyright Jachthaven Wetterwille