Jachthaven Wetterwille

Loosdrecht Blauwe Vlag TYHA ICOMIA TransEurope Marinas Hiswa

nl | en

Een terugblik...

Jachthaven Wetterwille dateert uit het begin van de twintigste eeuw. Tot eind jaren ‘60 was de haven eigendom van de familie van Norden. Het bedrijf ging over van vader op zonen tot 1968, toen besloten werd de haven te verkopen aan Gradus Kosters Sr.

De aanpalende haven Interboat Holland is bij de oudste dorpsbewoners beter bekend als ‘het Plashuis’, oorspronkelijk een openluchtzwembad met duiktoren. Na een verwoestende brand in 1970 werd het Plashuis omgebouwd tot jachthaven door de eigenares, Mevrouw A. Beekhuis.

In 1982 kocht Gradus Sr. Interboat Holland over en kwamen de twee jachthavens samen onder één dak.

Gradus Sr. goot Jachthaven Wetterwille en Interboat Holland in hun huidige vorm. Hij vernieuwde de steigers en begon met de bouw van een havenkantoor. Zijn zoon Gradus Kosters Jr. nam begin jaren ‘80 het bedrijf over en ging verder met de vernieuwingen die zijn vader was begonnen. Op het Interboat-terrein kwam een showroom waar gestart werd met de verkoop van Interboat-motorsloepen en Glastron. Gradus Jr. stond aan het hoofd van de havens en de sloepenhandel tot aan zijn overlijden in 1996.

Het sloepenbedrijf werd verkocht, maar de haven is vandaag nog steeds in handen van de familie Kosters. Gradus’ echtgenote Mieke Kosters-Vleugels zette het werk van haar man voort en breidde Jachthaven Wetterwille onder andere uit met een nieuw havenkantoor, een fitnessruimte en een tweede horecapand. Er werd een verwarmde loods gebouwd langs de Oud Loosdrechtsedijk en de damwand en steigers aan de Wetterwille-kant werden geleidelijk vernieuwd. Dit proces is nog steeds aan de gang. Mieke introduceerde ook het dry-stacksysteem voor droge stalling en is daarmee een pionier in de regio.

Recent heeft Jachthaven Wetterwille ikSUP SHOP verwelkomd en werd er een studio ingericht in de ruimte boven de showroom. Deze biedt plaats aan vijf personen. Het dak van de showroom werd omgevormd tot eco-dak met plaats voor verschillende tenten. Glamping met uitzicht over de Loosdrechtse Plassen!

Miekes oudste dochter Catherine staat ondertussen mee in het bedrijf en ook haar andere dochters zijn betrokken bij het reilen en zeilen in de haven. Jachthaven Wetterwille blijft daarmee een echt familiebedrijf.

Copyright Jachthaven Wetterwille